• Dalen/DSC JO 11-3 met koude start koelbloedig op Klinkenvlier

  11 feb 2024
 • Onder een aanvankelijk licht bewolkte, maar dicht trekkende hemel, moest de verse loot aan de SJO Dalen/DSC stam JO 11-3 (voorheen beter bekend als JO 10-2) tegen FC Coevorden JO 11-2 spelen. Dit op sportpark Klinkenvlier en op het domein van CSVC. SJO Dalen/DSC 11-3  had tot nu toe twee wedstrijden gespeeld in de derde fase en wel tegen Bargeres JO 11-2 uit (11-2 verloren) en Sweel JO 11-2 (5-2 gewonnen).

  Hulp
  Door allerhande virussen die huishouden, kruipt menig mens ziek in bed of op de bank. Dat maakt voor sommige teams de spoeling erg dun aan spelers en wissels en dus riep een aantal teams hulp in. Zo had ook JO 12-1 tekort en aangezien bijvoorbeeld JO 11-1 niet hoefde te spelen kon een beroep gedaan worden op spelers uit dit team. Dat gold ook voor 11-3 dus.

  Starten
  Om 9:00 uur klonk uit de fluit van de lokale leidsman het signaal om te starten met de wedstrijd. Voorheen JO 10-2 (nu JO 11-3 dus) had al enige ervaring opgedaan op het halve veld, maar kwam heel stroef uit de startblokken. Ondanks de duidelijke uitleg van trainer Westerhof dat de formatie i.p.v. de 1-3-2-2 van vorige week nu een 1-2-3-2 opstelling ging gebruiken, kwam het niet aan bij de spelersgroep. De twee geleende spelers van JO 11-1 begonnen eerst op de bank, zodat JO 11-3 vertrouwd kon beginnen. Echter, het leek eerst allemaal erg onzeker. Posities leken niet te bestaan en de bal leek wel een stuiterbal en de spelers van Dalen keken naar de bal alsof ze een hete aardappel door moesten schuiven.

  Gevaar
  FC Coevorden had de controle, stichtte gevaar en hun spits kreeg ruimte. Een doelpunt kon dan ook niet uitblijven en binnen vijf minuten stond het dan ook 1-0 en doelman Koen kon vissen, in de steek gelaten door de verdediging. Coach Westerhof stuurde zijn team wel bij en eerst leek het tegen dovemansoren.

  Doelpunt
  In minuut acht echter had Dalen toch twee schoten op doel gelost, de eerste speldenprikjes. Vervolgens loste Dalen weer een schot op het doel van de plaatselijke FC en weer twee minuten later (12') een schot op de paal, over de doellijn hobbelende bij de andere paal weer het doel uit. Dalen kreeg de bal weer terug, maar Hugo M. schoot over. De witroden deden nu van zich horen, het motiveerde, want Dalen beloonde hun spel met een doelpunt van Jurre, 1-1! (13').

  Voorsprong
  Na de aftrap had het uitteam de bal al snel weer in bezit en liet Coevorden in de verdediging hard werken. Hugo S. en Mileau deden doelpogingen. Net over de helft van de eerste helft kreeg Dalen zelfs de eerste hoekschop. Dit mondde uit in nog een hoekschop. Dalen bevond zich meer op de helft van de tegenstander. Hugo M. schoot over en dit als voorbeeld dat Dalen dichter bij de 1-2 kwam. De 1-2 viel dan ook (18'). Goudhaantje Jurre was er als de kippen bij om een voorsprong op het scorebord te zetten, dit na een goede uitname van keeper Koen, de bal opgepikt door Hugo M. en die deed de assist.

  Vesting
  FC Coevorden kwam niet goed meer uit hun vesting en Dalen had pech dat de keeper de bal keerde bij een dreigend schot van Dalen. De offensieve kracht van het uitteam leidde, door het hoogstaande verdedigingsblok van Dalen, wel een tegenaanval van de FC in.  Zij schoten de bal keihard op de lat, zo terug het veld in. De gasten kregen de bal en met een tegenaanval raakte Hugo M. de paal en een FCer. Dus een corner, maar de voortzetting daarvan viel in het zijnet. Coevorden kon vervolgens zo op de Daler doel afrennen in de spelhervatting, maar die bal ging gelukkig naast.

  1-3
  Hoewel FC Coevorden nu de schroom van zich af gooide, ging dit wel ten koste van de verdediging. Dalen kreeg twee corners, maar de gastheren weerden de aanvallen steeds af. Mathijn kreeg de bal, speelde naar Maas en die wist de bal zo tot de 1-3 te promoveren vlak voor rust. Tijd voor de ranja, een onzeker en aarzelend Dalen had de wedstrijd omgekeerd en de witrode motor ging steeds beter draaien. 


  Samenspel
  De tweede helft wisselde Dalen van doelman. Hugo S. ging op doel en Koen in de verdediging. De donkere lucht liet lichtere plekken zien en die frisheid kwam ook in het spel van Dalen. Het leverde resultaat op want het stond opeens zomaar 1-5! Hugo M. de 1-4 (32') en Noah de 1-5 (34'). Allemaal door goed samenspel op de helft van de tegenstander.

  Weg gevonden
  De 1-6 hing in de lucht, maar Sven raakte de bal hard en die spatte uiteen op de paal (35'). FC Coevorden leek de weg kwijt. Dalen had de weg gevonden. De 1-6 kwam op naam van Noah, terwijl daarvoor Hugo M. nog maar weer eens de bal op de paal had gemikt. De broer (aanvallender ingesteld) van tevens middenvelder Pim (meer verdedigend) had weer pech.

  Rust
  Na dit doelpunt leek een soort rust te ontstaan, een tijdelijke windstilte en evenwicht in het spel tussen de beide teams. Dalen controleerde, maar stichtte geen onrust meer in de gelederen van de tegenstander. Opeens kwam FC Coevorden toch een paar keer uit de loopgraven, niet echt gevaarlijk, doordat de Daler verdediging nog rap genoeg terug stond op eigen helft. Maas schoot nog een keer naast, dat gaf inspiratie. De bal bevond zich weer op het strafschopgebied van de FC Coevorden. Sven kreeg de bal en spurtte met de bal door het strafschopgebied van de tegenstander. Tot hij genoeg kreeg van zijn solo en de bal scherp achter de Coevorder doelvrouw plaatste (1-7, 43').

  Uit het net
  Het uitteam kreeg weer lust tot aanvallen en het team stond nu zo hoog, dat dit niet onbestraft bleef bij balverlies. FC Coevorden counterde en de Daler defensie was te laat en doelman Hugo S. stond alleen en voor de ondankbare taak en moest de bal uit het net halen (2-7, 46').

  Aanvalskracht
  Met nog een klein kwartier op de klok, kon ook Dalen het niet laten om hun aanvalskracht te laten zien. Het positiespel kwam naar boven drijven, spelers zochten de ruimte en hadden oog voor de teamgenoten in de buurt. Loon naar werken, want Mileau scoorde na een afgeslagen corner de 2-8 (50') en twee minuten later stuitte hij helaas op de keeper en bleef de 2-9 uit. Dalen kon verder niet meer echt het doel onder vuur nemen. Een balletje naast, schot op doel.

  Overwinning
  De laatste woorden kwamen uit de spreekwoordelijke mond van FC Coevorden. In minuut 58 de 3-8. In de allerlaatste minuut voorkwam Hugo S. de 4-8 met een knappe redding. Zo greep JO 11-3 knap en terecht de tweede overwinning in fase drie. De volgende wedstrijd voor 11-3 is op 2 maart 2024 thuis tegen de FC Meerdijk JO 11-2 die met 6 punten uit 2 wedstrijden en met 22 doelpunten voor en 2 tegen, op kop staat. Mogelijk een pittige opgave voor JO 11-3, maar met deze overwinning het vertrouwen kan hebben dat ze tegenstand kunnen bieden.


  Coach Westerhof

  We hebben de trainer ook om een reactie gevraagd. Coach Westerhof: "Na een voorzichtig begin en een 1-0 achterstand werd Dalen wakker. Mede door de inzet van gelegenheidsspelers Mathijn en Hugo M. werd het twijfelende begin weggepoetst door 2 goals van Jurre. Ander opvallend punt: zelfs zonder de belofte van een traktatie van de coach bij een overwinning, werd er gewonnen!"  

  Het verslag en foto’s zijn gemaakt door Peter Meijer. Foto’s van deze wedstrijd zijn te vinden in het foto-album.

rfwbs-slide