• Dalen toont Lev en dendert door!

  17 sep 2023
 • Zaterdagochtend 16 september 2023, 't Grootveld, SJO Dalen/DSC JO11-1 moest aantreden voor weer een thuiswedstrijd. Nu tegen Hoogeveen JO11-2. En terwijl uw verslaggever om 9.00 uur naar het sportpark fietste, was de hemel nog in twijfel of de zon of de wolken in overtal aanwezig zouden zijn bij het duel op veld 2A. Bijna iedereen was aanwezig, alleen moest de "Dalerveense doelpuntenmachine" Ruben verstek laten gaan (ziek, van harte beterschap). Maar zo tegen de start van de wedstrijd, iets na 10.00 uur, brak de zon helemaal door. Scheidsrechter Meijer kon beide doelen zien, floot, Hoogeveen nam de aftrap en de bal kon rollen.
   
  Veel kansen
  De coaches hadden JO11-1 op scherp gezet, want Dalen nam gelijk het initiatief en dat leidde tot kansen. Veel kansen. Maar het was Hoogeveen die als eerste scoorde, echter wel in eigen doel. Dus 1-0 voor Dalen binnen 2 minuten. En daar bleef het niet bij. Het was Hoogeveen hun tweede wedstrijd op een half veld en ze moesten wennen aan het niveau, omdat ze vorig seizoen in de derde klasse speelden. Het niveauverschil bleek erg groot. Hoogeveen kwam in de eerste helft nauwelijks tot niet op de helft van Dalen. Doelman Thijmen had zeer weinig te doen. Dalen combineerde. De verdediging ging vaak mee naar voren. Verdedigers Benno en Mathijn en Ivo deelden in de lust tot aanvallen en stonden meer op het middenveld, dan in de verdediging.
   
  Na de 1-0 ging Dalen door met scoren. Het spel kwam veel via de flanken, maar ook combinerend naar het centrum had Dalen de regie flink in handen. 2-0 Lev, actie. 3-0 Lev, assist Sjoerd. 4-0 Lev, assist Sjoerd. 5-0 Sjoerd, assist Wout. Wout maakte wonderschoon de 6-0, direct uit een hoekschop via de tweede paal. Lev 7-0 uit een corner van Wout, De 8-0 kwam via een assist (lange lage bal cross ingeschoten) van Mathijn, waar Wout raad mee wist. De 9-0 kwam van Bas en nu gaf Lev de bal aan. Verder maakte Wout de 10-0. De 11-0 maakte Wout via een "assist" van de verdediging van Hoogeveen. Lev, maakte vervolgens de 12-0, dat was de ruststand. En dat terwijl het ook 13-0 had kunnen staan. Bas nam ergens halverwege de eerste helft een penalty wegens hands bij Hoogeveen, maar zag dat de Hoogevener goalie de bal kon keren. De gasten uit Hoogeveen hadden eigenlijk geen zin meer in de wedstrijd. Maar ze moesten wel. De coach van Hoogeveen kon zijn spelers toch motiveren om aan te treden.
   
  Na de appel
  In de pauze, had de moeder van Wout fruit voor Dalen. Appels. En hoewel de tandarts vroeger nog zei: "Snoep verstandig, eet een appel", weet iedereen dat net als druiven de appels ook zuur kunnen zijn (slecht voor tandglazuur) en ook "gewoon" suiker is, om nog maar te zwijgen over de appel bij Adam en Eva in het paradijs en de kwalijke rol van de appel in het sprookje Sneeuwwitje. Of de appels de oorzaak waren, weten we niet, maar een ander Dalen kwam uit de kleedkamer. Maar ook Hoogeveen, alleen zonder de appels. Het leek een andere pot voetbal te worden na de appel.
   
  De gasten kregen gelijk een paar mogelijkheden en Thijmen moest handelend optreden. Ondanks dat de gastheren nog steeds sterker waren, was het spel minder verzorgd, slordiger en oogde vermoeid. Dalen leek een beetje appelig. De eerste 10 minuten in de tweede helft kon Hoogeveen niet echt gevaarlijk worden, maar was wel scherper en feller in de duels en onderschepten beter de Daler ballen.
   
  Daler doelpuntenfestijn
  Maar toch kon Hoogeveen dit ook niet de tweede helft volhouden. Wout kreeg het op zijn heupen en maakt de 13-0 en 14-0. Dalen kreeg weer energie, alsof iemand Sneeuwwitje had wakker gekust, de appel werd uitgespuugd en weer lucht kreeg. Wout was ook betrokken bij de 15-0 door Bas te bedienen via een corner. De 16-0 kwam weer via Lev, die de bal kreeg van Bas. Dalen kreeg weer iets zien van de inzet en niveau in de eerste helft zien en zette weer aan tot aan het eind van de wedstrijd. De 17-0 kwam van Sjoerd die van afstand zijn kans schoon zag en zo zijn tweede doelpuntje meepikte. Terwijl ook ook doelpunt 18 en 19 nog op de loer lagen voor Dalen. Leidsman Meijer had zijn notitieboekje gelukkig bij zich om de score bij te houden, maar was wel danig afgeleid door het Daler doelpuntenfestijn.
   
  Appeltje-eitje
  De wedstrijd had voor Dalen twee gezichten, maar Dalen was veel sterker dan Hoogeveen. Dalen liet in de eerste helft veel energie zien, de opbouw was goed, de flanken en alle ruimte benut. Alle spelers speelden op hun niveau en de inzet was zeer goed. De tweede helft begon weifelend aan de Daler kant, maar uiteindelijk persten ze toch nog de appels uit, tot geen drup appelsap meer beschikbaar was. Met 7 doelpunten toonde Dalen Lev deze wedstrijd en stuurde Wout ook 5 keer de Hoogeveense verdediging het bos in. Vorige week schreef uw verslaggever nog: Hoogeveen, altijd lastig. Dit bleek dus toch niet het geval. Het bleek toch meer "appeltje-eitje". 
   
  Volgende week moet JO11-1 naar Wijster JO11-1. Hopelijk is Dalen volgende week in Wijster, net als tegen Sweel, DZOH en Hoogeveen, het spoor met goed spel niet bijster.
   
  Bovenstaand verslag is geschreven door scheidsrechter Peter Meijer en onderstaande foto's komen van  ouders Leanne, Diana, Marjon en Josien. Meer foto's zijn te zien in de fotogalerij.
rfwbs-slide