• De twaalfde man/vrouw: André de Haan

  18 nov 2023
 • VV Dalen is trots op haar vrijwilligers! Zonder onze vrijwilligers kan onze vereniging niet bestaan. Ze vormen de twaalfde man/vrouw voor alle voetbalteams. Ook dit seizoen zetten wij in deze rubriek weer geregeld vrijwilligers in het zonnetje en we trappen af met André de Haan!  

  Trainer/leider
  André is trainer van de JO-9 en leider van JO9-1. Vanzelfsprekend is hij op deze functies terechtgekomen omdat zijn zoontje Jesse van 7 jaar oud in dit team speelt. Jesse begon op zijn vijfde bij SJO Dalen-DSC en André is toen trainer en leider geworden.

  VV Raptim
  André komt uit een sportief gezin met een vader die zeer actief was als sportleraar, voetballer en bestuurder van VV Raptim en twee voetballende broers. Hij is 42 jaar, is getrouwd met Karin en heeft twee kinderen, Jesse van 7 en Mette van 5. Karin heeft gehandbald, gepadeld en jarenlang gevoetbald bij VV Dalen. Zelf heeft André vanaf zijn vijfde gevoetbald bij VV Raptim. Momenteel in het 7e team, een veteranenteam, en daarvoor een jaar of 16 in het eerste. Hij traint om de week nog op woensdag als hij zijn JO9 niet hoeft te trainen. Verder vult hij zijn vrije tijd in met lezen en houdt hij van theaterbezoek.

  Financieel medewerker
  André komt uit Coevorden. Heeft daar samen met Karin nog vijf jaar gewoond, maar sinds een jaar of tien woont hij in Dalen. Hij heeft HEAO Bedrijfseconomie gestudeerd en werkt na drie andere banen  sinds zes jaar als financieel medewerker bij waterschap Drents Overijsselse Delta in Zwolle. Een boeiende baan, mede omdat er op het gebied van de waterhuishouding allerlei ontwikkelingen gaande zijn.

  Plezier en samenwerken
  Naast vrijwilligerswerk bij het voetbal zet hij zich samen met zijn vrouw in voor de buurtvereniging en samen regelen ze de najaarsborrel, het paaseieren zoeken en de buurtbarbecue. Ook was hij penningmeester van de kantinebeheercommissie van VV Raptim. Bij VV Dalen is hij sinds drie jaar trainer van JO-9 en leider van JO9-1. Dat kost hem ongeveer 2 à 3 uur per week. Het leiderschap doet hij bij het team van zijn zoontje. Dan begeleidt hij de zaterdagochtendwedstrijd samen met de twee andere leiders Jenni en Jelmer. Het trainerschap wordt gedeeld met drie andere ouders, die met z’n tweetjes om de beurt op woensdagavond een training verzorgen aan heel JO-9 (twee teams). Het J0 9-1 team wordt op maandag apart getraind door Jelmer. Het JO 9-2 team wordt op maandag eveneens apart getraind maar dan op basis van een roulatieschema. Het is mooi om het trainerschap samen met andere ouders te doen… je staat er niet alleen voor, de taak is daardoor minder zwaar en het is prettig dit te delen met anderen. André: “Ik vind het leuk om de kinderen wat bij te brengen in de beginselen van het voetbal. Plezier en samenwerken in/met een jeugdteam voor een resultaat vind ik een leuke en een mooie uitdaging. Het is hartstikke leuk om te doen en het geeft je veel energie. Om kinderen plezier te zien hebben, is top!”.

  Mooi, gezellige, leuke dorpsclub
  “VV Dalen is een mooie, gezellige en leuke dorpsclub. Het zou mooi zijn als deze sfeer behouden blijft!”.

  Vrijwilliger worden?
  Vrijwilligers zijn altijd nodig en niet alleen als trainer of leider. Ook veel andere taken binnen de vereniging vragen om aandacht. Altijd zijn er weer vrijwilligers, die na jarenlange trouwe dienst een taak willen overdragen aan een ander. Dus als je zin hebt, ben je welkom binnen de vereniging voor een taak! Mail ons gerust via vrijwilligers@vvdalen.nl. Wij kijken ernaar uit!

  Door Frans Jan Verdoold.

rfwbs-slide