• Dominerend Dalen dropt de doelpunten ruim tegen Raptim

  1 okt 2023
 • Rectificatie
  Allereerst een rectificatie met betrekking tot de situatie van de 1-1 uitslag van vorige week (d.d. 23-09-2023) tegen Wijster JO11-1 is door de technische staf van Dalen een fout in het verslag gevonden: De keeper van Dalen schoot tegen verdediger van Dalen aan en zo kreeg Wijster de bal, die zo de 1-1 kond scoren.
   
  Dominerend Dalen dropt de doelpunten ruim tegen Raptim
  Op de laatste (zater)dag van september 2023 mocht SJO Dalen/DSC JO11-1 gasten uit Coevorden op 't Grootveld ontvangen, namelijk Raptim JO11-2. Wederom was het prachtig weer en op veld 2 voetbalden reeds jongere teams van SJO Dalen/DSC. Alle teamleden van JO11-1 stonden al weer klaar om te voetballen op deze mooie zaterdagochtend.
   
  Veldbestorming met verdacht pakketje
  In de week van de scheidsrechter blies leidsman Uneken voor de aftrap om 10.00 uur. Raptim nam de aftrap, maar Dalen kreeg vrijwel de bal in bezit en bestormde de helft van de gasten en omsingelde de blauwhemden. Dit kwam tot een einde doordat zich een incident voordeed. Geen bekertjes of vuurwerk, maar een oudere man stormde het veld op en stapte op de heer Uneken af met een verdacht pakketje in de hand. Dit leidde tot verwarring en blikken van ongeloof, vooral aan de zijde van Raptim. De scheidsrechter handelde de situatie rustig af en de aanwezige fotografen konden foto's nemen, zodat de thuisclub de verstoorder van de wedstrijd in ieder geval kan gaan identificeren.
   
  Gevaarlijk, maar slordig en onnauwkeurig
  Ondanks deze verstoring stond het wel binnen drie minuten al 1-0 door Lev die een afvallende bal het doel in kon jagen. De aanvalslust van de gastheren bleek ook al uit het aantal hoekschoppen. Binnen zes minuten had Dalen al vier corners. Keeper Benno had zich danig verveeld de eerste minuten, maar moest in de zevende minuut toch aan de bak en voorkwam de 1-1. Dalen was gevaarlijker, maar ook af en toe slordig en onnauwkeurig. Het ging soms iets te gemakkelijk.
   
  Na het eerste kwartier, timeout, had Raptim drie corners en de druk die de blauwhemden wisten te creëren leidde dan ook tot de 1-1. De coaches van de thuisploeg stonden met een gevoel van afschuw, verbazing, ontreddering en verdriet langs de lijn. Maar de thuisploeg liet zich niet uit het veld slaan en maakte twee minuten later de 2-1 doordat een schot van Wout afketste op een speler van Raptim en Lev de rebound benutte.
   
  Dalen was sterker, maar speelde niet altijd even sterk. Ruzie met de bal, soms wat twijfelend, en dan zo maar weer tikkie-takkie met dan schoten op doel. De verdediging kon het makkelijk bijbenen. Mathijn verdedigde en dichtte, als een loodgieter de gaten waar een aanvaller van Raptim door heen dreigde te lekken. Om vervolgens het spel weer naar de andere kant te verplaatsen. Ivo maakte handig gebruik van de schouderduw en duwde aanvallers zo het centrum uit en Hugo had als verdediger de blik naar voren.
   
  Voor het rustsignaal kwamen de gastheren nog twee keer tot scoren. Ruben peerde weer een bal op doel, maar die stuitte op een speler van Raptim en Bas wist wel raad met de terugkomende bal (20').
  De 4-1 kwam ook van Bas, die soms een ander tempo leek te hebben dan zijn voetbalschoenen en daardoor wat ongelukkig oogde in het begin van de wedstrijd. Echter, de oplossing was scoren. Bas kon scoren via een fraaie assist van Thijmen, die op het middenveld weer hard werkte.
  Na de 4-1 kreeg Raptim toch maar een paar mogelijkheden. Een schot voorlangs en een corner. Corner nummer vier, terwijl Dalen twaalf hoekschoppen mocht laten noteren. 
   
  21 hoekschoppen
  De tweede helft begon met een kans voor Raptim, maar daarna ging Dalen gelijk weer in de aanval. En al snel stond het 5-1 (Bas, assist Ruben) en 6-1 (Bas, op aangeven van Hugo). Raptim kwam maar zelden meer op de helft van Dalen, doelman Sjoerd had eerst maar weinig te doen. Dalen kreeg ook de ene hoekschop na de andere. In de gehele wedstrijd totaal 21, tegen Raptim een stuk of 5. Wout bleef ook maar gevaar stichten, maar kon eerst niet tot scoren komen, en ook liet Ruben weer schoten en voorzetten los, maar geen goals. Ruben scoorde vlak voor de timeout wel de 7-1 nadat hij van Wout de bal kreeg.
   
  Gelatenheid of bescheidenheid?
  In minuut 44 kreeg Dalen ook, na een overtreding, de enige vrije trap van de wedstrijd. Lev schoot naast. De 8-1 kwam toch weer van Bas, een fraai doelpunt. Bas stond nu eens links van het centrum en scoorde door de bal naar de verre hoek, de bal belandde op de paal, kaatste richting de andere kant van het doel niet achter de andere paal tegen het net. Ondanks dit doelpunt juichten de spelers maar zelden. Kwam dat door gelatenheid, of gewoon de bescheidenheid van 11-1? Coach Mulder bulderde over het veld dat de spelers best mochten feesten na een goal. Juichen, blij zijn.
   
  Heel Dalen in de aanval
  Na de achtste goal van Dalen, kregen de spelers tijdens de timeout een duidelijke opdracht. Net als bij de vorige wedstrijden een doel om naartoe te werken, nu het doel van Raptim. Nog drie doelpunten maken. Heel Dalen in de aanval, Dalen stond heel erg hoog, en nam enorme defensieve risico's. Want twee minuten na de timeout stond het 8-2, doordat drie blauwhemden naar Sjoerd konden rennen, de roodwitten te laat. Hugo stond nu als aanvaller en had een paar keer een kans om te scoren. Bas had een bal op de paal geschoten, na een mooie pass van Wout, Thijmen speelde zich mooi vrij, maar miste ook het geluk om te scoren en de corners leverden niets op. In minuut 53 scoorde Lev de 9-2 uit een snelle omschakeling. Benno en Ivo lieten zich na de 8-2 minder verrassen en persten de ene sprint na de andere eruit om terug te verdedigen met het risicovolle aanvalsspel van Dalen. Ondanks de inzet van de Daler verdediging, scoorde Raptim met een fraaie en snelle tegenaanval, de 9-3 (55').
   
  Doel behaald
  Na dit doelpunt kreeg Hugo weer een kans om te scoren, maar helaas lukte dit niet, ondanks goed voorbereidend werk van Wout. Diezelfde Wout scoorde de 10-3 na corner nummer 21 van de thuisploeg en gevolgd door de 11-3 ook door Wout in de laatste minuut van de wedstrijd. Het doel was gehaald. Nog drie doelpunten in de laatste 15 minuten. Waarschijnlijk had Raptim ook meegeluisterd, want ook zij maakten nog een doelpunt vlak voor het eindsignaal van leidsman Uneken, wat de eindstand op 11-4 bracht.
   
  Dalen won de wedstrijd uiteindelijk gemakkelijk, maar gaf een aantal tegendoelpunten wel makkelijk weg. De thuisploeg begon weer energiek, ietwat slordig, en moest opwarmen om te komen naar wat ieder team graag wil: scoren. JO11-1 is energiek, soms twijfelend, loopt zichzelf soms voorbij, maar kent ook veerkracht. De coaches weten de spelers goed te motiveren en de spelers ontvangen ook (meestal) zonder mopperen de kritiek en/of tips. 
   
  Volgende week, op zaterdag 7 oktober 2023, om 9.00 uur verwacht JVZ JO11-1, op sportpark Woltingeslag in Zuidwolde, Dalen/DSC 11-1.

  Verslag en foto's door Peter Meijer. Meer foto's van deze wedstrijd zijn te zien in de fotogalerij.
rfwbs-slide