• Eerste uitwedstrijd voor JO9-1

  1 okt 2023
 • Nadat de toppers van de JO9-1 dit seizoen uit de startblokken geschoten waren met vier overwinningen op rij, stond vandaag de eerste echte uitwedstrijd op het programma (de enige uitwedstrijd tot op heden was namelijk tegen onze eigen JO9-2, dus we hadden nog geen andere sportparken gezien). Op tijd vertrokken we helemaal naar Steenwijksmoer voor de derby tegen NKvvProtos JO9-1. Zoals gezegd vier ruime overwinningen lagen achter ons, maar dan is het toch altijd even afwachten hoe een wedstrijd 'ver' van huis zal verlopen.
   
  Na een lekkere warming-up in een prettig ochtendzonnetje ging de wedstrijd enigszins verlaat van start, er was namelijk geen scheidsrechter beschikbaar. Maar Dalen hield de zenuwen goed in bedwang en na het eerste fluitsignaal spatte de energie er vanaf en liepen de aanvallen als vanouds. Binnen enkele minuten stond het 0-3 en de mannen wisten van geen ophouden. Al voor rust waren de dubbele cijfers bereikt en had keeper Vesper slechts twee keer vakkundig hoeven ingrijpen.
   
  Na een korte break met ranja en enkele verse instructies vanuit de teamleiding werd na rust het ritme weer direct gevonden en veelvuldig het doel van NKvvProtos onder vuur genomen. Ook in de tweede helft werden de dubbele cijfers behaald en werd de verse keeper Max amper getest. Een monsterscore derhalve en voor het eerst dit seizoen achterin de nul gehouden.
   
  Volgende week staat alweer de volgende derby op het programma, Raptim-uit. Kijken of we de ongeslagen status kunnen behouden...
   
  Verslag en foto door Erwin Nijmeijer.
rfwbs-slide