• Elsa en Wout onthulden mascotte Dappie Dalen

  25 sep 2023
 • Elsa Seinen en Wout Harwig onthulden zondag tijdens de seizoensopening het definitieve ontwerp van Dappie Dalen. Elsa en Wout wonnen de ontwerpwedstrijd voor onze mascotte. Elsa voor het maken van het ontwerp en Wout voor het bedenken van de naam. Na de onthulling konden kinderen op de foto met Dappie! Kijk voor de foto’s van de onthulling en voor de foto’s met Dappie in de fotogalerij (de foto’s zijn gemaakt door Dianne Zandbergen en Annette Baarda): Onthulling 'Dappie Dalen' | Flickr

  Ontwerpwedstrijd
  VV Dalen/SJO Dalen-DSC hield in de maand juni een ontwerpwedstrijd voor een mascotte. Een mascotte is een verzonnen karakter. Het kan een mens, dier of een fantasiewezen zijn. Binnen VV Dalen en SJO Dalen-DSC willen we graag een mascotte omdat we daar allemaal leuke dingen mee kunnen doen. Om verwarring te voorkomen: een mascotte is niet hetzelfde als een mascottepak. Misschien komt er over een tijdje een mascottepak, maar eerst nog niet.

  Egel
  Deelnemers aan de ontwerpwedstrijd konden zowel een ontwerp als een naam bedenken voor de mascotte. Elsa stuurde haar ontwerp van een egel in wat uiteindelijk het winnende ontwerp is. Het ontwerp van Elsa, een egel, sluit goed aan bij de groene omgeving waarin we voetballen. Ook rollen egels zich op tot een (voet)bal. En er is ook gekeken of het ontwerp goed kon worden omgezet naar een mascotte. Dat was bij het ontwerp van Elsa het geval. Wout bedacht, samen met zijn zus Emmelie, de naam Dappie. De jury koos voor deze naam omdat het een stoere naam is, dapper! Het straalt kracht uit wat past bij VV Dalen/SJO Dalen-DSC. Daarnaast kon er een mooie alliteratie van worden gemaakt met Dalen; dus Dappie Dalen!

  Promo Bears
  Een ontwerper van het bedrijf Promo Bears uit Groningen is aan de slag gegaan met het ontwerp van Elsa en heeft er een definitief ontwerp van gemaakt. Promo Bears ontwerpt mascottes die wereldwijd worden ingezet. Edwin Knol is één van de oprichters van het bedrijf en zit ook in de mascottewerkgroep. Tijdens de onthulling werd Promo Bears bedankt voor de hulp.

  Jeugdhonk en kleedkamer
  De werkgroep gaat, samen met andere commissies, ervoor zorgen dat we Dappie op veel plekken binnen de vereniging gaan zien. Zo willen we in het komende seizoen de mascotte terug laten komen op de nieuwe website, in het jeugdhonk en in één van de kleedkamers. We zijn benieuwd hoe het Dappie Dalen op ’t Grootveld gaat bevallen!

rfwbs-slide