• Hoofdsponsor

 • Over ons

  Al 100 jaar is Autobedrijf J. Hoiting een begrip in Zuidoost Drenthe. Gedurende die jaren zijn wij uitgegroeid van een kleine dorpsgarage tot een autobedrijf van behoorlijke omvang. Reeds meer dan 50 jaar behoren wij tot het Renault- en Dacia Dealernetwerk en bedienen wij de regio Zuidoost Drenthe en een deel van Overijssel.

  Autobedrijf J. Hoiting : Al 100 jaar een begrip !

  100 jaar geleden startte opa Jan Hoiting aan de Hoofdstraat in Dalen zijn bedrijf. Op de plaats van ons huidige bedrijf stond een boerderij van waaruit alles is begonnen. De eerste jaren werd er aan alles met wielen gesleuteld. Niet alleen auto’s maar ook motoren en fietsen waren te vinden in de werkplaats.

  Renault doet zijn intrede en het bedrijf wordt uitgebouwd.

  Eind vijftiger jaren deed het merk Renault zijn intrede in Dalen. Renault werd de steunpilaar onder het bedrijf. In de jaren 60, 70 en 80 werd het bedrijf door de zonen Jan en Henk verder uitgebouwd. Naast het Renault-dealerschap  voor de verkoop en onderhoud van personen- en bedrijfsauto’s, werden er tractoren verkocht en onderhouden. Daarnaast was er het eigen benzinestation en een bergingsbedrijf.

  Nieuwe Renault vestinging in Emmen

  In 1988 startte Jan Hoiting Sr. een tweede Renault vestiging in Emmen. Hierdoor kreeg Autobedrijf J. Hoiting een brede regionale functie in de voormalige gemeenten Dalen, Emmen en Coevorden. Daarmee kon met recht worden gezegd dat Autobedrijf J. Hoiting ”  Uw Renault dealer voor Zuid – Oost Drenthe ” was.

  In de jaren negentig kwam de derde generatie Hoiting in het bedrijf en was de firma uitgegroeid tot een autobedrijf van serieuze omvang die de hele regio Zuidoost Drenthe en een deel van noord Overijssel bediende.

  Het heden en de toekomst.

  Sinds 2009 is het bedrijf overgenomen door Johan de Ridder en Inge de Ridder-Hoiting. Daarmee is de derde generatie Hoiting officieel aan het roer van het bedrijf komen te staan. Hierdoor zijn wij één van de weinige echte familiebedrijven die al 100 jaar bestaan.

  Onder leiding van de huidige directie hebben we afscheid genomen van enkele bedrijfsonderdelen en is er voor gekozen om ons alleen nog te richten op datgene waar wij ons echt in onderscheiden. Dat betreft de verkoop en het onderhoud van Renaults, Dacia’s en andere merken (al dan niet exclusieve) occasions, gekoppeld aan een hoge mate van service.

  Dankzij onze 100 jaar oude traditie, gekoppeld aan een moderne bedrijfsvoering, zijn wij klaar voor de komende 100 jaar.

rfwbs-slide