• JO 9-1 terechte winnaar in superderby

    10 sep 2023
  • Thuis- en uitpubliek stond gebroederlijk door elkaar langs de lijn, de hesjes konden van stal, op het eigen sportcomplex omkleden in de kleedkamers voor de uitspelende ploegen; op zaterdag 9 september was het weer zover. Er stond een superderby op het affiche. SJO Dalen/DSC JO 9-2 tegen SJO Dalen/DSC JO 9-1. Vorig seizoen (toen nog JO-8) troffen beide teams elkaar twee keer. Eén keer werd het gelijkspel, één keer won JO 9-1. Ook dit keer was JO 9-1 de terechte winnaar.

    Beide teams maakten een goede start in deze competitie. Een week eerder won JO 9-1 met dikke cijfers van SJO WNBC. JO 9-2 deed hetzelfde tegen FC Coevorden. De spelers van JO 9-1 en JO 9-2 trainen altijd samen op woensdag. Afgelopen woensdag werd er dan ook fanatiek getraind als voorbereiding op deze wedstrijd.

    Na de warming-up en een gezamenlijke foto blies de spelleider (geleverd door de uitspelende ploeg, waar maak je dat mee?) onder tropische temperaturen af voor de start van de wedstrijd. JO 9-1 trok de wedstrijd gelijk naar zich toe. Dit resulteerde in een eindstand van 2-14 (in het voordeel van JO 9-1). Na de penalty's feliciteerden de spelers van JO 9-2 de spelers van JO 9-1 met de overwinning. Beide teams gingen snel naar de kleedkamers om af te koelen onder een welverdiende douche. Woensdag treffen de spelers elkaar weer gewoon op het trainingsveld!

rfwbs-slide