• JO11-1 dicteert duel met DZOH JO11-2

  9 sep 2023
 • Op een zonovergoten en subtropisch sportpark 't Grootveld speelden op zaterdag 9 september vele teams van SJO Dalen/DSC.


   
  Altijd lastig
  Om 10.00 uur speelden op veld 4A de jongens van coach Pelgrim tegen de Rietlanders, namelijk DZOH JO11-1 JM... altijd lastig. Over de groene en nog natte grasmat schalde uit de fluit van leidsman De Bruin het signaal voor het starten van de wedstrijd. Hoewel het veld recent nog gemaaid was, liet Dalen er ook geen gras over groeien. Na slechts een paar minuten aftasten was het in minuut nummer drie 1-0 voor Dalen. Lev scoorde op aangeven van Wout die op rechts langs de lijn was opgestoomd.
   
  En daarna volgden weer een aantal kansen uit twee corners, met Sjoerd dichtbij de 2-0. Na deze druk van Dalen op DZOH, kwam DZOH gevaarlijk naar Hugo, maar die redde. Dalen had zin in de wedstrijd en had de blik naar voren. DZOH had een enkele mogelijkheid, maar de Daler dekking was goed genoeg op orde om de aanvalsaspiraties van DZOH te ontmoedigen en onschadelijk te maken. Net als tegen Sweel vorige week duurde het ook nu even, ondanks voldoende kansen, voordat een doelman weer een bal uit een net moest vissen. In de achttiende minuut was Lev weer eens gevaarlijk over rechts en schoot op doel en in een rebound kwam de bal bij Ruben. Ruben was vanuit de verdediging aangesloten, stond vrij en met een krachtig en prachtig geplaatst schot maakte hij 2-0.
   
  Na een aantal kansen van onder andere Wout en Lev, kwam DZOH iets onder de druk uit en kreeg toch ook twee kansen op een aansluittreffer. Dalen zette druk, aanvalsgericht, maar vergat nog wel eens te verdedigen. Over het veld schalde uit de stem van de coach dan ook enige keren dat Dalen wel terug moest verdedigen. Echter, de verdediging was zeker niet een ondergeschoven kindje, omdat ook op het middenveld Dalen de bal vaak weer veroverde. En ondanks dat DZOH dus ook iets meer uit de schulp kwam, maakte Ruben de 3-0 (24') door een bal wederom via Lev van rechts. Weer met een harde zuivere bal.
   
  Wachtumer tandem
  Na de aftrap wist DZOH toch een goal te maken, door toch de Daler defensie uit te spelen en goalie Hugo het nakijken te geven. Net als vorige week in Zweeloo, bleek Dalen niet onder de indruk want al snel stond het 4-1 (25') doordat een Wachtumer tandem een doelpunt maakte, Bas op aangeven van Sjoerd in het doelgebied.
   
  Dalen dicteerde het duel, onvermoeid. Het veld, eerst nog half in de schaduw, stond nu helemaal in de felle zon. Het leek wel of de warmte het vuurtje nog eens opstookte, want voor rust stond het maar liefst 5-1. Weer was het Ruben, meegelopen vanuit de verdediging, in de ruimte, van afstand, met weer zijn dodelijke wapen. Een hard geplaatste bal, op weg naar het net, die de keeper van DZOH waarschijnlijk alleen maar heeft gehoord en nooit gezien (28').
   
  Vlak voor rust kon Wout de 6-1 nog maken, en daarna DZOH de 5-2, maar de ruststand bleef 5-1.
   
  Daler dadendrang
  De zon liet de grasmat opdrogen, maar de voetballers zweten. Van (na)zomeravondvoetbal was geen sprake. DZOH voetbalde zeker niet ongeïnspireerd en ook wel met inzet, maar had moeite met de Daler dadendrang. En DZOH kwam goed uit de rust, want het eerste doelpunt viel in de vijfde minuut van de tweede helft. Het was de 5-2, doordat DZOH raad wist met de gegeven ruimte en Ivo, keeper in helft twee, kansloos liet.
   
  De veerkracht van Pelgrims ploeg bleek prima, want na de aftrap stond het een minuut later al weer 6-2. Wout kwam over links, de bal op Lev, kwam bij Bas en die schoot mooi binnen. Inspiratie tot veel meer.
   
  Dalen en DZOH bleven voetballen, met Dalen gevaarlijker dan DZOH. Maar als DZOH ruimte kreeg, dan moesten Hugo en Mathijn wel de zeilen bijzetten in de verdediging en het middenveld met Thijmen ook meeverdedigen. Maar het duurde tot minuut 46 voor er weer een doelpunt viel. Bas kreeg de bal, die gaf het leer aan Wout en toen stond het 7-2.
   
  En naast dat de koperen ploert de spelers uitwrong, persten de spelers ook hun laatste energie uit hun lijf. Al ging dat wel steeds moeilijker. Gelukkig konden de thuissupporters de wave inzetten in de negenveertigste minuut. Het bleef bij kunnen, want de toeschouwers hadden allemaal de schaduw opgezocht en het bleef bij een applaus. Wederom kegelde Ruben een bal van afstand in het doel van de gasten. Het stond, met Ruben zijn vierde goal in de wedstrijd, nu 8-2, met nog tien minuten te spelen.
   
  Teugels laten vieren
  Dalen liet de teugels iets vieren, de vermoeidheid sloeg toe en de zweetdruppels liepen in de ogen. De wedstrijd ging langzaam naar het einde. De thuisploeg had met energie gesmeten en in de laatste twee minuten van het door Dalen gedicteerde duel kon DZOH in minuut 59 en 60 nog de 8-3 en 8-4 maken. En zo eindigde dit duel in 8-4.
   
  Op voorhand had menigeen in de Daler gelederen de uitslag en dit verloop van de wedstrijd niet helemaal verwacht. Een moeilijker wedstrijd voor Dalen zag men in het verschiet. Echter, een dadendrang Dalen dolde dikwijls DZOH, speelde zeer aanvallend en met risico. DZOH kwam toch ook regelmatig er uit, maar deed te weinig met de ruimte, was minder scherp, en had toch (net als Dalen overigens) meer kunnen scoren. Maar de winst van Dalen was dik verdiend. Met uitgelicht de vier goals van Ruben, "de Dalerveense doelpuntenmachine".
   
  Volgende week komt Hoogeveen naar Dalen. Altijd lastig.
   
  Hieronder zie je een paar wedstrijdfoto's door Peter Meijer. Meer foto's zijn te zien in de fotogalerij.
rfwbs-slide