• JO8-1 neemt de wedstrijdbespreking over

  23 sep 2023
 • In de nieuwste tip van de week van de KNVB lees je hoe je de verantwoordelijkheid van een bespreking eens bij een speler kunt neerleggen. Geen idee of JO8-1 de tip had gelezen, maar toeval of niet: de wedstrijdbespreking werd overgenomen door de spelers.

  Op vrijdagavond op de terugweg van het zwembad begon Tijmen al aan de stoelpoten van de leiding te zagen. Hoezo druk bij Maurice Steijn? Op de achterbank van de auto werd geopperd om verdedigend alle spelers op lijn te zetten. Vanwege het aantal tegendoelpunten zat er een gedachte achter.

  Zaterdagochtend 23 september waren alle spelers extra vroeg aanwezig voor de foto van de Plus voetbalplaatjesactie. Voetbalkleren aan, snel ontbijten en jam op het shirt. Geen paniek, gelukkig is er nog een reserveshirt. Handig, een vader die leider is. Iedereen is aanwezig, de laatste chocopasta wordt van de kin verwijderd en we kunnen op de foto. Nog een half uur voordat de wedstrijd begint.

  Als echte profs werd er daarna plaatsgenomen in de bestuurskamer voor de wedstrijdbespreking. Het duurde maar even of Tijmen pakte zijn moment om wederom over zijn lijnverdediging te beginnen. Al snel had hij medestanders gevonden. De flipover kwam erbij om de laatsten te overtuigen dat dit het recept zou zijn voor succes. Na een discussie tussen de spelers van JO8-1 en de leiding over dat we inderdaad negen spelers hebben, maar dat we maar zes mogen opstellen, kwamen we tot het compromis om met één keeper, drie verdedigers en twee aanvallers te gaan spelen.

  Wat volgde was een wedstrijd waarbij Dalen JO8-1 en Twedo JO8-4 aan elkaar waren gewaagd. Helaas werd er met 2-4 verloren, maar de uitslag had ook andersom kunnen zijn.

  Verslag en foto's door Henk Jan Sibon.

rfwbs-slide