• Kinderen spelen ouders helemaal zoek

  12 jun 2024
 • “Papa, waarom ben je zo traag?”  “Mam, je bent nog slechter dan ik dacht” “Het is niet verboden om te rennen hoor pap”. “Volgende keer doe ik echt niet meer samen met jou hoor mama”. Dit zijn allemaal veel gehoorde kreten tijdens het afgelopen ouder-kindtoernooi. Hoe erg de ouders ook hun best deden, ze werden aan alle kanten voorbij gelopen door hun kinderen.

  JO7 t/m JO9
  ’s Morgens van 9.30 tot 11.00 uur was het de beurt aan JO7 t/m JO9. Mooi om te zien dat bijna alle kinderen meededen met het toernooi. En wat waren ze allemaal fanatiek. Een mooie, nog licht vochtige, grasmat, het zonnetje wat heerlijk doorbrak, vrolijke kinderen, ouders die erachter kwamen dat ze geen 20 meer waren, allemaal ingrediënten voor een mooie voetbalochtend. Om 11 uur ontvingen alle bezwete hoofden een mooi vaantje als aandenken en met een lekker ijsje in de handen eindigde het ouder-kindtoernooi voor JO7 t/m JO9.

  JO11 t/m JO15
  Hierna was het de beurt aan JO11 t/m JO15. De ouders van JO13 en JO15 schrokken zich dood, in plaats van op een kwart veld moesten zij aan de bak op een half veld. Daar waren de hamstrings en achillespezen niet op voorbereid. Maar mooi om te zien dat ook deze ouders zich niet zomaar gewonnen gaven. Ondanks dat de wasbordjes en soepele benen ietwat prominenter aanwezig waren bij de kinderen, was het fanatisme er zeker niet minder om bij de ouders. En mooi om het wederzijds respect aan beide kanten te zien. En dan krijgt Cicero (Romeinse schrijver rond 70 v. Chr.) toch nog gelijk: “Zoals niet iedere wijn verzuurt door ouderdom, zo ook niet iedere leeftijd”. En ook voor deze leeftijdsgroepen eindigde de dag met een mooi aandenken en een ijsje.

  Geslaagd
  Al met al een geslaagd toernooi waarbij het leuk is om met elkaar het mooiste spelletje van de wereld te spelen. En nu: trainen, trainen, trainen, want volgend jaar zien we elkaar weer met het ouder-kindtoernooi!

  Verslag geschreven door Michel Boer. Foto’s, gemaakt door Dianne Zandbergen en Michel Boer, zijn te vinden in de foto-galerij.

   

   

rfwbs-slide