• Nipte nederlaag voor Dalen 1

    15 nov 2023
  • Dalen 1 leed zondagmiddag een nipte 0-1 nederlaag tegen het bezoekende De Tukkers. De ploeg van Martin Drent probeerde in de slotfase nog de gelijkmaker te forceren, maar ging uiteindelijk strijdend ten onder.

    Dalen startte het duel met aanvallende intenties. De tegenstander werd met veel energie onder druk gezet. Niels Koert had na een doorbraak de openingstreffer op de schoen, maar zag zijn inzet gekeerd door doelman Rens Davina. Na deze sterke opening waren de ploegen aan elkaar gewaagd en werden de meeste duels op het middenveld uitgevochten. Martin Drent voerde al snel een tactische wissel door. Hij bracht Juul Waarsing in het veld voor Mark Postuma. Na een half uur spelen kwam DeTukkers beter in de wedstrijd en moest Kevin Borgman handelend optreden bij een gevaarlijk schot van Guus Demmer. Vlak voor rust kwam Niels Koert na een scrimmage opnieuw oog in oog te staan met doelman Davina. Dit keer was het geluk aan de zijde van de sluitpost: hij keerde de inzet van Koert met zijn borst

    In de tweede helft nam DeTukkers meer initiatief. Het combineerde gemakkelijker en Dalen kwam steeds meer onder druk. Marijn Verdoold wist eerst nog een geplaatste vrije bal van Joep Egberink op de doellijn te keren. Dat Egberink over een gezegende trap beschikt, liet hij even later zien. Hij schoot de bal met een prachtige curve in de rechterbovenhoek: 0-1. Dalen wist hierna voetballend geen oplossing te bedenken om het de tegenstander lastig te maken. Martin Drent greep in door achterin 1-op-1 te gaan spelen om daarna met een opportunistische strijdwijze de tegenstander onder druk te zetten. De bal werd steeds in de zestien meter gepompt en De Tukkers kregen het nog knap lastig tegen het fel strijdende Dalen. Doelman Davina moest gestrekt naar de hoek om een pegel van Tijmen Venhorst uit de bovenhoek te ranselen. De grootste kans op de gelijkmaker was voor Martijn Koelink. Zijn kopbal in vrije positie trof echter ook geen doel, waardoor Dalen de eerste nederlaag van het seizoen moest slikken.

    Wedstrijdfoto's zijn gemaakt door Dianne Zandbergen en zijn te zien in de fotogalerij.
rfwbs-slide