• SVV te sterk voor JO10-1

  9 sep 2023
 • JO10-1 mocht op een zonovergoten sportpark 't Grootveld de eerste thuiswedstrijd spelen tegen SVV'04 JO10-1.
   
  Na flitsende start terug naar 0-0
  Om 8.15 uur melden de spelers zich in de kleedkamer en werden de tenues aangetrokken. Om 9.00 uur werden de vuisten gebald, de mouwen opgestroopt en werd nog een keer in de handen gespuugd. De wedstrijd had dan ook een flitsende start. Helaas wel voor de bezoekers... Dalen snakte naar de ranja. Er werd afgesproken dat de tweede helft weer met 0-0 werd gestart. Onder de bezielende leiding van Sander zette Dalen er een flinke dosis onverzettelijkheid tegenover. Na vijf minuten in de tweede helft ontfrutselde Sven de bal van zijn directe tegenstander en faalde 1 tegen 1 met de keeper niet. Het eerste doelpunt van Dalen was gemaakt.
   
  Met deze opsteker werden de vuisten nog harder gebald en vloeide het zweet rijkelijk op het warme veld.
  Na een tegendoelpunt werd er afgetrapt door Maas, die goed het overzicht bewaarde en een steekbal gaf op Mileau. Mileau, die voorop in de strijd ging, zag tussen zijn zweetdruppels door dat de keeper op het verkeerde been stond en schoot van afstand het tweede doelpunt voor Dalen binnen.
   
  Koen was de doelman van vandaag en met een flink aantal katachtige reacties en uitstekende reddingen zorgde hij ervoor dat SVV de tweede helft niet de dubbele cijfers haalde.
   
  Na toch ook een paar doelpunten voor SVV tussendoor (maar niet noemenswaardig), waren het na vijftien minuten in de tweede helft Pim en Teun die uitstekend druk op de bal zetten, zodat de tegenstander lichtelijk in paniek de bal bij Sven in de voeten schoof. Sven deed het ditmaal met een geplaatste bal in de hoek en zorgde ervoor dat de armen voor de derde keer in de lucht konden bij Dalen.
   
  Gelijk na de aftrap dachten Hugo en Sem er hetzelfde over, als Pim en Teun eerder. Hugo en Sem zetten meteen druk op de tegenstander. Hierdoor kon Noah de bal oppikken en begon aan een actie... dribbelde... mikte... en kwam tot een schot! De toeschouwers die zich steeds meer in de schaduw van de bosrand terugtrokken, zagen de bal al in het doel vliegen. Helaas voor Noah ging de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal.
   
  Toen was het de beurt aan Jurre die de tweede helft het middenveld goed onder zijn hoede nam. Jurre veroverde de bal, zette met een schijnbeweging twee Schoonebekers op het verkeerde been en speelde de bal naar de vrijstaande Mileau, die de bal achter de keeper van SVV kegelde. Met dit vierde doelpunt waren de doelpunten voor Dalen dan ook op voor vandaag. De uitstekend fluitende scheidsrechter floot voor het eindsignaal. Na snel een paar slokken water aan de kant, werd de strafschoppenserie afgewerkt.
   
  Flinke dosis strijd en passie
  Door een over de hele wedstrijd beter voetballend SVV had Dalen de eerste helft weinig in te brengen. Maar de koppen gingen niet naar beneden! Een flinke dosis strijd en passie zorgde voor een prima
  tweede helft.
   
  Volgende week gaat de reis naar de Rietlanden voor een wedstrijd tegen DZOH JO10-2. Met de strijdlust die JO10-1 vandaag in de tweede helft liet zien, gaan de drie punten volgende week zeker mee naar Dalen!
   
  Hieronder zie je een paar foto's door Maaike Westerhof. Meer foto's zijn te zien in de fotogalerij.
rfwbs-slide