• Voetbalkamp: één groot feest!

  1 jul 2024
 • Vrijdag
  Vrijdag 28 juni was het weer zover. De 38e editie van het voetbalkamp voor JO7 t/m JO11 stond weer op het programma. Om 17.00 uur kwamen alle 69 kinderen aan op het sportpark. Nadat de tenten ingericht waren, begon iedereen meteen met spelen. Voetballen in het zand, voetballen op het omniveld, voetballen op de ijsbaan, iedereen had er duidelijk erg veel zin in. Om 18.30 uur stond de eerste sportmaaltijd op het programma. Een goed bord met macaroni werd gulzig naar binnen gewerkt. Iedereen wist, hier wordt de basis gelegd voor een lekker energiek weekend. Na het eten, wat natuurlijk afgesloten werd met een ijsje, werd er weer volop gespeeld op onze mooie sportpark. Om 21.00 uur gingen de kampvuren aan en konden er marshmellows gemaakt worden. Nou, dit ging er wel in. Heel verstandig van de begeleiding om een paar uur voor het slapen nog even te zorgen voor een suikerpiek bij de kinderen… Na de marshmellows konden er uiteraard ook weer broodjes gebakken worden. Dat hier iets meer geduld voor nodig is dan voor een marshmellow kon niet iedereen even goed mee omgaan. Deeg aan stokje. Stok 20 seconden vol in het vuur en een mooi krokant broodje met nog een vrij smeuïge binnenkant was vaak het gevolg. Maar de aloude regel op voetbalkamp is: met stroop smaakt alles. Dus ook de broodjes gingen als zoete broodjes naar binnen. Ondertussen werd er nog volop gevoetbald en gespeeld door iedereen. Maar toen het behoorlijk donker begon te worden werd het bedtijd. Het was ondertussen al zaterdag toen het langzaam stil werd in de tenten.

  Zaterdag
  Uiteraard was het ook zaterdag toen iedereen weer wakker werd. Helaas was het ook nog maar net zaterdag toen iedereen wakker werd. Maar relatief fris en fruitig zaten we weer mooi aan het ontbijt met z’n allen. Een werkelijk zonovergoten dag stond op het programma. Aangezien het voetbalkamp was, begonnen we deze zaterdag met een mooi voetbaltoernooi op de ijsbaan. Tussendoor genoeg pauzes voor drinken, fruit en een ijsje. Na afsluiting van het toernooi nog even per team een paar voetbalspellen doen. Zo bleek JO7/8 het beste te zijn in het punten schieten op een gatendoek. Kwam de speler met het hardste schot (tegen de 112 km/h) uit JO9. En bleek de beste pionnenschieter uit JO11 te komen. Na deze mooie voetbalochtend eerst even goed lunchen met patat en een frikandel. En de middag was er een vrij programma. Een stormbaan, een springkussen, een buikglijbaan, een zwembad, een voetbalveld, iedereen vermaakte zich optimaal. Eén van de begeleiders zit nu ziek thuis, niet met een muis-arm, maar met een ranja-arm. 24/7 ranja lopen inschenken, want natuurlijk moet er wel genoeg gedronken worden. Om 17.00 uur was het tijd voor broodjes knakworst plus heerlijk schepijs na tijd. De eerste witte bekkies werden er gesignaleerd, niet vanwege de vermoeidheid maar vanwege de aanstaande roepie roepie tocht. Maar zover was het nog niet. Eerst kon er nog gespeeld worden. Of voetbal gekeken, want in de kantine stond het grote scherm aan met de EK wedstrijden. Tussendoor ook nog even het traditionele “zoenhappen”. Maar op gegeven moment was het dan echt zover, de roepie roepie tocht. Om 21.15 uur ging als eerste JO7 hun debuut maken tijdens deze speurtocht. Als echte helden trotseerden ze deze ware tocht. Bij terugkomst werden ze bedolven onder de vragen van de oudere kinderen. “Heb je de roepie roepie vogel gezien?” “Was het spannend?” “Is er niemand verdwenen?” Toen bleek dat er toch iemand kwijt was, brak er paniek uit onder de oudere kinderen. Toen 5 minuten later bleek dat er gewoon iemand van JO7 aan het poepen was, keerde de rust weer terug en konden ook de oudere kinderen de tocht lopen. En ook dit jaar is gelukkig iedereen weer heelhuids terug gekomen van de tocht. Om 23:15 was het voor iedereen gelijktijdig bedtijd. Om 23:16 was er een serene rust op het sportpark.

  Zondag
  Uitslapen doe je maar lekker thuis was het conto van een aantal kinderen. Dus ook nu weer mooi op tijd aan het ontbijt voor de laatste dag. Omdat het de laatste dag was, moest na het ontbijt eerst de tenten opgeruimd worden. Dit bleek voor sommige kinderen nog het meest lastige onderdeel van kamp te zijn. Er waren kinderen met meer zand in de slaapzak dan dat er op het beachveld lag. Ook de tassen moesten ingepakt worden. Dit bleek een wat makkelijkere opgave te zijn want de meeste tassen waren onaangeroerd gebleven dit weekend. Om 10.30 uur begon het penalty schieten tegen de keeper van Dalen 1. Wellicht dat de beelden van het penalty schieten even naar het Nederlands elftal gestuurd kunnen worden want echt werkelijk bijna alles ging erin. Uiteindelijk kwam er voor elke leeftijdscategorie een winnaar uit. Het kamp zat er weer bijna op. Nog even snel de heerlijke pannenkoeken naar binnen werken en dan kon er afgesloten worden met de traditionele wedstrijd kinderen-leiding. Mede dankzij de zwak leidende voorzitter-scheidsrechter wonnen de kinderen de wedstrijd met 3-2 en kwam er zo echt een einde aan weer een zeer geslaagd weekend. De begeleiding kijkt terug op een zeer geslaagd voetbalkamp! Waar het vooral mooi om te zien is dat iedereen door elkaar en met elkaar speelt! Op naar de 39e editie!!

  Verslag geschreven door Michel Boer. Foto’s, gemaakt door Maaike Westerhof, staan in het foto-album.

   

rfwbs-slide